Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

Otomatik duvar yüksekliği” seçeneği ile kiriş altı duvar yüksekliğini otomatik olarak yapabileceğiniz gibi, bu seçeneği kaldırarak istediğiniz duvar yüksekliğini de tanımlayabilirsiniz.

"Uzatılmış obje" komutu ile plan düzleminde oluşturduğunuz objeleri 3 boyutlu hale dönüştürebilirsiniz.

İki boyutlu ilkel objelerle oluşturduğunuz çizimi, sağ tuş menüde bulunan "Dönüştür" komutu ile; kolon, genel profil, kartonpiyer, profil objesi, süpürgelik, bordür, kat silmesi, çatı oluğu, kubbe oluğu, söve, korkuluk objelerine profil kesit olarak tanımlayabilir, tanımlanan kesitleri ilgili objelere atayarak perspektif ekranda da görüntüleyebilirsiniz.

İç ölçülendirme komutu ile oluşturduğunuz ölçülere, sağ tuş menüde bulunan "Ölçülendirmeye Parça Ekle/Çıkar" özelliği ile kapı/pencere ya da yeni oluşturduğunuz duvar objelerinizin ölçülerini ekleyebilir, istemediğiniz objelerin ölçülerini çıkarabilirsiniz.

“Yağmur iniş borusu” komutuna girip, farenin sol tuşuna tıklayarak yerini ve açısını belirleyip yağmur iniş borusu oluşturabilirsiniz.

Mahal oluştururken,"Ctrl" tuşuna basıp mahal yazısının yerine karar verebilirsiniz.

Kapı/pencere komutundayken; imlecinizi duvar üzerine götürüp, klavyeden “1-2-3” tuşlarıyla etiket ve açılış yönünü belirleyebilirsiniz.

"Kontur seçerek mahal oluştur" komutu ile sınırlarını belirleyerek mahal oluşturabilirsiniz.

Pencere ve kapıya söve yerleştirirken "Space- bar(boşluk)" tuşuna basılırsa sövenin simetrisi alınır.

"Çiz/Objeler/Mahal Kenarı/Mahal Kenarı" veya ribbon menüde "Giriş/Mahal/Mahal Kenarı" ile var olan bir mahali bölerek iki farklı alan tanımı yapabilirsiniz.

"Köşe pencere" çizmek için; duvarlar "Eğrisel duvar" komutuyla çizilip, duvar ileri ayarlarında eğri duvar nokta sayısını "1" verilir.

Bir eğri veya çizgiler üzerinde çoklu kopyalama yapmak için "Gelişmiş obje çoğalt" komutunu kullanabilirsiniz.

"Mahal boşluğu" komutu ile mahallerde boşluk açabilirsiniz.

Beşik çatıların altındaki kalkan duvarları oluşturmak için; duvar yüksekliğinizi çatıyı geçecek bir değere getirip, "Çatıyla kes" komutunu kullanabilirsiniz.

Kolon isimlerini ve ölçülerini projenizde görmek istiyorsanız "Katman Ayarları>Çizim Detayları" sekmesinden görünür hale getirebilirsiniz.

"3B Yazı" komutu ile iki boyutlu yazılarınızı, 3 boyuta çevirebilirsiniz.

Duvar köşe noktalarına ekstra yükseklik vermek için , "duvar ileri ayarlar sekmesinde" bulunan kutucuklara değerler girilerek (+/- metre) duvar köşe noktaları yükseltilip alçaltılabilir.

Projede kullanılmamış materyalleri ”Kullanılmayanları Sil” komutu ile tek seferde silebilirsiniz.

Kütüphane ayarlarında bulunan, "3Bde kontur olarak çiz" seçeneği ile kütüphanelerinizi çizgisel çerçeve haline getirerek, perspektifte daha hızlı çalışma sağlayıp, performansınızı arttırabilirsiniz.

Merdivenlerin korkuluk sayılarını "Korkuluk Sayısı Değiştir" komutu ile değiştirebilirsiniz.

Dış cephe kaplama komutunun ayarlarında bulunan "3B'de materyal göster" seçeneğiyle, kaplamayı çizmeden önce tanımlanan materyali 3 boyutlu olarak diyalogda görüp karar verebilirsiniz.

Dış cephe kaplama komutunun ayarlarında bulunan, "Sövenin altında" seçeneği işaretlendiğinde, dış cephe kaplama elemanını söve elemanın altında, pencere/kapı boşluğuna kadar uzatır.

Korkuluk ayarlarında, korkuluk birim ayarları sekmesinde bulunan Arşivden Korkuluk Yükle” seçeneğiyle program arşivinde bulunan hazır korkuluk tiplerine ulaşabilirsiniz.

“Açılı kütüphane yerleşimi” özelliği ile yerleştirilmek istenen zeminin eğimine uyumlu olarak kütüphane objelerini yerleştirebilirsiniz.

“Çatı oluğu” komutu ile çatı objesine otomatik oluk tanımlayabilirsiniz.

“Mahal listesi” komutu ile kat bazında veya tüm katlar için, mahal özelliklerinin tablo formatında otomatik listeleyebilirsiniz.

“Kütüphane kotunu güncelle” özelliği ile kütüphane komutunu listede yer alan kotlardan birini seçerek değiştirebilirsiniz.

“Kesin Çerçeveyi Göster” özelliği ile render almadan önce render sınırlarınızı görebilir, bu sınırları perspektif ekrandan takip edebilirsiniz.

“Yüzey dokusu değiştir” komutuyla objelere atanan materyallerde düzenleme yapabilirsiniz. Doku ölçeği değişimi, açı verme, öteleme, simetri alma düzenlemeleri  eş zamanlı olarak perspektif ekrandan takip edilebilir.

Çatınızın saçağı için çatı ayarlarında yer alan “Tip 1, Tip, Tip 3” saçak tiplerinden projenize uygun olanını seçebilirsiniz.

“Giydirme cephe elemanını değiştir" komutunu kullanarak giydirme cephe panellerine tanımlanan materyalleri değiştirebilirsiniz.

Kütüphane, kapı/pencere, materyal menülerinde istenilen obje ve elemanlara ismiyle arama yaparak ulaşabilirsiniz.Mimari proje tasarımlarında modelleme yapılırken ideCAD’de yer alan komutlar ve özellikler kullanılır. Modelleme esnasında kullanılarak proje sürecini hızlandıracak komut ve özelliklerden bazıları listelenmiştir.

Child pages (Children Display)

...